vrijdag 6 januari 2017

Op tijd thuis voor het eten


Fotoreporter Paolo Pellegrin maakte in november van het afgelopen jaar samen met James Verini de indrukwekkende reportage "They all have to die now" voor de New York Times Magazine. Op weg naar Mosul, een van de felste brandhaarden in een van de wreedste wereldconfilcten op het moment.

Pellegrin maakt onder meer de onderstaande foto. Een jongen wordt opgepakt door Irakeense soldaten omdat hij ervan verdacht wordt een verklikker voor de ISIS te zijn.
Onvoorstelbaar. Hoe oud zou het gastje zijn? Tien jaar, elf, twaalf misschien. Wat voor een wereld is dit als je op zo'n leeftijd een dergelijke keuze moet maken om in leven te blijven? Of om te voorkomen dat je zusje of je moeder lastig gevallen wordt. Of... 
Het doet er ook niet toe. Als je tien bent moet je met autootjes spelen, godverdomme, en je enige zorg moet zijn of je wel op tijd voor het eten thuis bent. GODVERDOMME.

[]Paolo Pellegrin werd op 11 maart 1964 in Rome geboren. Hij studeerde architectuur aan de universiteit La Sapienza, maar stopte na drie jaar om fotografie te gaan studeren.
Pellegrin is lid van de Magnum Agency. Hij won tot nu toe tien World Press Photo Awards.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten